Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LIVSVANDRING

här har jag mina rötter
här växte jag och såg
hur nya riken kom då gamla föll
jag styrda mina fötter
då jag såg hur läget låg
mot ljuset och ett nytt och annat håll

barndomens gata
ungdomens by
dalälven
stilla men stark
minnen och flashbacks
passerar revy
hembygd
men främmande mark

nu blåser nya vindar
i björk och fur och gran
farväl till sommarsoligt sextiotal!
jag samlar nya skatter
i himlens ljusa land
där ingenting äts upp av mott & mal

helt nya läglar
helt annat vin
allvar istället för lek
uppbrottet kom
och jag gjorde sortin
trots olyckskorpar som skrek

så vandrar vandringsmannen
på ständig pilgrimsfärd
och Herren är min tillflykt och min borg
snart brister alla banden
jag lämnar denna värld
med all dess oro, rastlöshet och sorg

LARZ GUSTAFSSON - februari 1997





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-13 18:47



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Jag berörs starkt av din dikt, som faktist ger mig glädje och framtidstro!!/B
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP