Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MARIANELA

marianela
det krävs nånting annat
än granater och gevär
det enda som växer ut ur bössornas pipor
är maktmissbruk och misär
marianela
det krävs något högre
än en automatkarbin
det här är en tid när
diktaturerna faller
till förmån för demokratin
men mitt i flerpartisystemet
är mänskan ändå sig lik
för själva grundproblemet
löses med en annan logik

varje mänska har sin svaga punkt
stanna upp en stund och tänk
en kedja är inte starkare
än sin svagaste länk
faller en faller alla
och även om tusen står där nästa dag
kommer vi förr eller senare fram
till denna punkt som är så svag

då ska jag stå där stolt
med havsvind i mitt hår
förkunna en revolt
som når dit andra ej når
marianela, kom med oss
det här är konkret
en enda med Gud är i majoritet!

visst är det rätt att göra uppror
jag är den förste att hålla med
men utan inre frid kan
det inte bli nån varaktig fred
det är inte rätt att ta till vapen
och de vapen gerillan bär
kan aldrig täppa till gapen
på våra verkliga fiender

jag vill inte avkunna domar
du tror på ditt engagemang
men allt mänskligt slutar med fiasko
som pappersbruket i bai bang
så om vi ska nå själva kärnan
krävs det klarsyn och mod
då krävs det nåt annat än hjärnan
marianela, då krävs Jesu blod!

LARZ GUSTAFSSON 970818

Till en kvinnlig gerillakämpe i Centralamerika.






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-14 08:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP