Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MYSTIKEN

du bär med dig

hela din värld

som är en enda stor

mysteriehärd

allt det du har

allt det du är

det är mystiken

allt det där

man har besudlat i tryck

i aftontidningar

för tio spänn styck

där en metod blir

till en modenyck

där dör mystiken

det finns ett gäng som

dissekerar allt

och styckar sönder skönhet

spalt efter spalt

på så sätt

idiotförklarar man

publiken

det finns ingen plats

för det där

som kommer självmant

om man är kär

man fastslår handlingspogram

som i politiken

och av någon anledning

köper folk sin kvällstidning

kanske är man rädd

att bli besviken

här i vår teknokrati

blir allting maskineri

och år efter år

uteblir kritiken

allt regisseras

i minsta detalj

sen trycks alltsammans

ned i ditt svalg

du bara sväljer

däri består tragiken

i ett torrt och torftigt land

finns ingen frukt

bara ökensand

i ett land där tekniken

besegrade mystiken

LARZ GUSTAFSSON   090214




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-14 17:51



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det förkonstlade kan aldrig ge oss det vi hungrar efter i livet. Det är bara sken och yta. Mystiken finns någon annanstans, i det äkta, det tysta, avvaktande.
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP