Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FRI FÖRBLI

ska jag väga varje ord på guldvåg
ägna mig åt publikfrieri
eller ska jag skriva fritt ut hjärtat
provocera med min poesi?
nej, det är inget självändamål
inte heller effektsökeri
det handlar inte om att bli idol
men om frihet och att fri förbli

det finns vissa som har synpunkter
och det har man rätt att ha
det finns de som lägger tyngdpunkten
vid allt positivt och bra
andra finner alltid felen först
för de letar desperat
drivna av sin egen avund och
till och med av ingrott hat

vem vill sätta mina barn i bur?
vem vill fängsla, stänga in?
poesin är långtifrån perfekt
men den är fri och den är min
vem vill anpassa och vingklippa?
stanna hemma, är du snäll!
jag har aldrig varit vinsttippad
men ska alltid bli rebell

LARZ GUSTAFSSON 990823




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-15 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP