Jesus sade: "Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?" Det finns alltså en möjlighet att gå evigt förlorad. Men också en möjlighet att bli räddad." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jesus sade: "Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?" Det finns alltså en möjlighet att gå evigt förlorad. Men också en möjlighet att bli räddad.


DEN ENDE SOM FÖRSTÅR



en dag kan också jag
få göra usa
en sådan erfarenhet
kan vara bra att ha
men vad hjälper det
om allting går mig väl
om jag till sist ändå
förlorar min själ?

jag går dit
forntidens stigar går
till Den Ende som förstår
jag styr dit
störningar inte når
till Den Ende som förstår
endast där vet jag
vad jag får
hos Den Ende som förstår

snart kan det bli min tur
att åka på turné
det finns så mycket där
jag inte hunnit se
man kan få grekiskt vin
och säd i myckenhet
men ingenting på jord
förblir i evighet

man far till månen
och till monaco
man spelar tuff
och rysk roulette
men ondskans makt
den rår man inte på
med all sin möda
och sin svett

en rymd i fred
måste börja här
i mikrokosmos
i din själ
för ormens säd
har planterats där
och den har
stungit Herrens häl

LARZ GUSTAFSSON 970726-27







Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2009-02-16 07:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP