Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SENSOMMARKVÄLL PÅ SICKSACKVÄGEN

sensommarkväll på sicksackvägen
det mesta är stilla och lugnt
aftonflanörer
ljudet av stegen
sonen som sover tungt
sensommarkvällen är ljum och mörkblå
sammet för sargad själ
Någon vill viska
komma till tals med
Någon som vill mig väl

här i min stol
just här på balkongen
har Han nu fått Sin chans
nu stannar leken
nu tystnar sången
nu ser jag stjärnors glans

sensommarkväll
snart slut på semestern
snart är det cityfest
jag såg en kvinna som handlade kräftor
snart har vi höst som gäst

sensommarkväll
jag fylls av den längtan
som själva livet ger
sällsamma kväll av stilla förväntan
böner som barnen ber

sensommarkväll
första augusti
sommaren hade brått
talar med Honom som har Sin lust i
att göra barnen gott

talar om svek
talar om lycka
talar om korruption
talar om folk som är förtryckta
och om revolution

sensommarkväll
kom och sitt ned här
natten blir mild och öm
kära rebell
slut inte fred här
slåss, kämpa, brinn och dröm!

sensommarkväll
stan heter gävle
vi bor och bygger här
under Hans ljus
utanför lägret
bortom Vanity Fair

LARZ GUSTAFSSON 970801




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-16 07:50



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Här har du ett stycke skön harmoni tycker jag, hela dikten andas frid och familjelycka.
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP