Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FEM MINUTER

har du tid

att sitta ned här fem minuter?

jag har något viktigt

jag vill säga dig

om det största

mest väsentliga beslutet

om ett budskap som totalt

förvandlat mig

har du tid mitt i all

lunchstress och all shopping

för en hälsning från en Gud

som älskar dig?

mitt i livets vilervalla

kamp och brottning

skickar Han en kärlekshälsning

genom mig

det är sant att Han har burit

syndabördan

den du tyngs av här längs

jordevandringen

har du tid att sitta ned

just denna lördag

så kan jag berätta om försoningen?

om hur minus kan bli plus

på grund av korset

om hur Jesus stiftat frid

genom Sitt blod

hur den hopplöshet du kände av

i morse

genast flyr när du blir fylld

av nyfött mod

jag förkunnar inte den

du ser framför dig

han är människa

med svagheter och fel

jag förkunnar En

som offrat livet för dig

och att hela evigheten

står på spel

det är dig det gäller nu

och ingen annan

Han har längtat efter dig

i många år

jag förväntar mig väl

inget "hosianna"

bara några få minuter

om jag får

LARZ GUSTAFSSON    090216




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-16 11:38



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra, och så sant........
2009-02-18

  greajt
jag kan skänka bort alla mina 5 minuter i mitt liv men
aldrig får jag något tillbaka
synd,.... och bra skrivet
2009-02-16

  Måna N. Berger
Ödmuk och lågmäld förkunnelse, som når in långt bättre än gälla rop och djupa bastoner. Det här är den viskande rösten ur hjärtat, som manar till hörsamhet.
2009-02-16

  Elaine.S VIP
5 minuter är en kort tid....men kan ge en evighet!!
2009-02-16

  anits VIP
Fint skrivit om att ta sig tid, lyssna
på det som är viktigt, lyssna till
budskapet om Han som ska komma
igen
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP