Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ligga med andra

Nakna fötter mot varm asfalt
En frottéhandduk runt axlarna
Badshortsen får torka där de sitter
På en spenslig huttrande barnkropp
Värmebölja, 27 grader varmt
Mamma tappar en ketchupdippad pommes fritt på marken
Myror, flugor och getingar
Kalle Ankaplåster och medhavd saft i en systembolagspåse
Ikväll tänker pappa vara otrogen




Fri vers av Mandelhierta
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-16 20:10



Bookmark and Share


    deb8
Du lurade mig verkligen till sista raden med denna. Trodde först att dikten handlade om en heldag på stranden med familjen ungefär. Med sista raden får alla de andra orden en annan mening än vad de hade från början. Gillar hur dikten ändrar känsla så snabbt och fyller mig med sorgliga tankar om fortsättningen...
2009-02-16

  peter markurth
denna känns,
2009-02-16

  Suzy med punkterna
Starkt beskrivet!
2009-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Det här är en dikt som griper tack och berör på ett otäckt sätt.
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mandelhierta