Skrevs 1987... Musik av Larz Gustafsson" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skrevs 1987... Musik av Larz Gustafsson


NÄR STORMARNA STILLATS

du kan söka världen över
under många, långa år
i en jakt på verklig lycka
uti guldgrävarnas spår
du kan satsa dina pengar
på ett liv i sus & dus
och försöka ta din tillflykt
till ett konstgjort glädjerus

men hur du än springer
och flyger och far
när stormarna stillats
finns tomheten kvar

alla irrfärder bland irrbloss
all förvirring du har mött
drar dig längre in i sömnen
där du aldrig sover sött
drömmar som du drömt som liten
illusioner som du haft
nu när du är trött och sliten
har de mist sin dragningskraft

millioner hjärtans tårar
från en sargad mänsklighet
vilsna får och kalla kårar
en och annan falsk profet
mitt i kaoset och infernot
skymtar livets fasta punkt
som en viloplats för själen
som ett hav som ligger lugnt

om du vågar vara stilla
i en stjärnklar vinternatt
när partajyran har mojnat
och när rummen tömts på skratt
finns det chans att du förnimmer
en helt annan dimension
bruset av en kör som alltid
sjunger: "soon and very soon..."

LARZ GUSTAFSSON 871118





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-16 20:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Fantastiska rader !!
2009-02-18

  Måna N. Berger
All jakt på bekräftelse via prestation är dömd att mynna ut i en känsla av tomhet: "Jaha, var det inte mer än så här?"
Spelar ingen roll hur långt man når, hur högt på karriärstegen man klättrar. Frid får man endast genom att hitta en plattform inom sig. Du har funnit din.
2009-02-16

  Elaine.S VIP
Gillar den här mycket....sista delen är underbar
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP