Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HJUL I NATTEN

så rullar hjul i natten

diverse destinationer

med nederlag och ångest

seger och sensationer

så våndas jag i kylan

maktlös och ensam mot resten

jag idiotförklaras

ohörd klingar protesten

ingen alls att gå till

och ingenstans att fly

två ägon stirrar ilsket

upp mot en mörkblå sky

jag önskar mig en sjukdom

som är av dödlig art

eller evakuering

att Jesus kommer snart

kan inte leva upp till

alla förväntningar

på väg till sammankomsten

tillvaron är bizarr

de svaga ska förtryckas

hånas till varje pris

men ingen tar ifrån mig

mitt eget paradis

LARZ GUSTAFSSON

090220




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-21 08:24



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Som läsare undrar jag lite grann vad det är för sammankomst diktjaget är på väg till. Det låter plågsamt, mest som en rättegång..
Men på slutet mynnar dikten ut i en visshet om inre styrka och ett hopp trots alla motigheter, och det tycker jag är fint.
2009-02-21

    Tea Alex
Gillar att du använder ordet evakuering. :)
2009-02-21

  mare VIP
Livet är hårt......ibland mycket ,och dina sista rader är en perfekt avslutning...
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP