Jesus sade att vetet och ogräset växer sida vid sida. Det är det som är så otäckt. Inte var och en som säger "Herre, Herre" kommer till himlen." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jesus sade att vetet och ogräset växer sida vid sida. Det är det som är så otäckt. Inte var och en som säger "Herre, Herre" kommer till himlen.


OGRÄSBEKÄMPNING

börja i det lilla

i din närmiljö

börja med att gräva där du står

men det ogräs som finns

här vill inte dö

när jag sover

kommer nån och sår

varje morgon skjuter

nya rötter skott

det blir väldigt svårt att

hinna med

fast jag jäktar, stressar

och har väldigt brått

nås jag jämt av

samma slags besked:

tistlar, törne, maskros

växer snabbare

än jag hinner med

att rensa bort

var det enbart ovännen

som sabbade?

bidrar jag med frön

av samma sort?

allt kan inte skyllas

blott på frestaren

vissa saker rår vi själva för

jag behöver hjälp av

Trädgårdsmästaren

Han vars rosor

aldrig nånsin dör

 

LARZ GUSTAFSSON   081031




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-22 18:18



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra, och tänkvärt....
2009-02-23

  Teresia Ridell
Sista raden så vacker.."han vars rosor aldrig dör" !
2009-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Visst.
Men det finns andligt och mentalt ogräs.
2009-02-22

  Anders Nordlander VIP
detta slipper vi på vintern...
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP