"Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara."" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara."


TRYGGHET I TIDEN


en grundström av frid som flyter fram
på ett djupare plan
får ej dämmas upp i någon damm
religiös eller profan
ännu en vår som bryter fram
värmen smälter det frusna
böjer jag mig vid korsets stam
ser jag hur det ljusnar
grunden som Herren Jesus lagt
håller i alla väder
på denna grund jag bygger nu
där byggde våra fäder
Gud i triumftåg för mig fram
genom allt som mig möter
oavsett vad min morgondag
må bära i sitt sköte
Guds fundament står alltid fast
trots alla mina brister
det är en grundtrygghet vi har
vi fundamentalister
orubbligt fast vår klippa står
även om världen vacklar
den borgar för en evig vår
brinn, vackra frihetsfackla!

LARZ GUSTAFSSON 1995




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-24 20:07



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra , ``brinn, vackra frihetsfackla !``härlig läsning....
2009-02-25

    sajo
Gillar denna text om trygghet. Häromdagen spelade jag tryggare kan ingen vara på ett piano.

Bokmärker denna genast.
2009-02-24

  Marie Å
Fina rader som andas trygghet......
2009-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP