Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DÄR MÄNNISKOR RÖR SIG


jag vill vara där människor rör sig
i de myllrande massornas mängd
där det alltid finns någon som stör sig
på min tro, som han ser om befängd
jag vill vara där för att bevisa
att det budskap jag älskar så hett
som föraktas av så kallat visa
är det enda som leder oss rätt

jag vill vara där lögnens apostlar
strör sitt socker som sagans john blund
jag vill vara just där fast det kostar
att bli kantig istället för rund
där kulturen är strömlinjeformad
och där marknadsanpassning är lag
vill jag stå mitt i vimlet och gorma
tills vår sodomsnatt byts mot ny dag

där far tysken omkring på sin cykel
och han ropar om EU:s förtryck
ignorerandes svenssöners gyckel
och den grupp som vill utöva tryck
själv så ropar jag ut evangelium
härligt skallar nu frälsningens bud
som en luftballong fylls utav helium
skall den troende fyllas av Gud

LARZ GUSTAFSSON
4/1 2008






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-25 20:05



Bookmark and Share


  Lotti
bra flyt i texten
2009-02-25

  © anakreon VIP
Ja rimma, det kan du verkligen!
Carl-Erik
2009-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP