"En gnista kan tända en skogsbrand. En droppe kan spränga en damm." (Hoola Bandoola Band)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"En gnista kan tända en skogsbrand. En droppe kan spränga en damm." (Hoola Bandoola Band)


GNISTAN

 

om en gnista kan tända en präriebrand

så kan vi som är sända förvandla vårt land

för att vi blivit sända av Honom som kan

göra stoft till en man och sätta hjärtan i brand

om blott en droppe vatten kan spränga en damm

så kan mästarnas mästare strax locka fram

ljuv musik till och med ur en bucklig basun

även svenssöner blir veritabla jehun

så låt gnistorna flyga

från öst och till väst

alla tysta och blyga

sjung ut er protest

ingen tid att förlora

bara bojor och band

för en gnista kan tända

en präriebrand

jag har sett hur decennier kommit och gått

sett hur murar har rasat, hur rött blivit blått

vi som tänkte så stort och så blev det så smått!

sen får grabben min skörda vad farsan har sått

ingen av oss kan hejda historiens hjul

den som vill kan dock byta mogul och modul

och se ljus stråla fram ur den mörkaste vrå

är du sist nu så blir du den förste ändå

var går huvudmotsättningen?

var ser du den?

mellan folket på golvet och klassfienden?

eller finns det måhända en fördold dimension

där din vind kan få vända och du ta dig ton?

jag har upplevt en värld, mycket olik den här

och ett fridsrike fritt från politisk misär

du kan kasta ditt gamla partimedlemskort

endast blodet är giltigt vid himmelens port

LARZ GUSTAFSSON december 2005




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-26 15:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint! Flyter som ett rinnande vatten...eller en forsande älv...när Gud sätter hjärtan i brand.
2018-08-15

  mare VIP
Fantastisk läsning !!
2009-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP