Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NYLONDJUNGELN

 

nylondjungeln är en fara

nylondjungeln är en risk

nylondjungeln är en snara

nylondjungeln luktar fisk

så svartglänsande, förförisk

safarin är lång och vild

så lockande och förrädisk

en farlig men läcker bild

är tillgången obegränsad?

är törsten en evig törst?

hur länge ska detta glänsa

och alltid få hamna först?

bland de destruktiva drömmar

som ansluter mig till sig

har denna den största kraften

som helt underkuvar mig

nylonridån penetreras

och dimman är snart kompakt

från djungel med fukt och grönska

till brännande ökentrakt

det kommer ett anathema

förbannelse över den

som låter begären skena

som bufflar på prärien

LARZ GUSTAFSSON 090227

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-27 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP