Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och regnet sluter mig.




orden
träder fram
på lina
radade
ett efter ett

vi rör oss
i cirklar

kretsar
kring
väsentligheter

det har säkert regnat
i över en halvtimma nu!

stannar upp
vänder åter


söker det som vill fram
den fortsättning som vill få oss att inte gå bort.



Och röken
i grått

yr naket
mot himmel utan askfat.



Våra horisonterlinjer
bryts

i bränningarna
blottas tingen
som redan fanns där.

Dina ögon ger mig syn

stenar
stiger fram
ur landskapet.

Och människan jag såg är du
du leder mig mot mig nu.



Inälvor
njurar
tarmar
ben
friläggs

en kraft som är större
blottlägger
mig

varför du
delar mig
varför du
helar mig
varför

du blåser askan i mig
letar mig
i leran
formar mig


Som drivved
lösgjord.



Regnet
slår
emot ansiktets kontur
i fönstret
tryckt mot
rutan
glaset
som slaghamras
av dina
knackningar



len mot din hud
mot rutan

och regnet
sluter mig.



Sover du

skall jag andas dig

minnas

dagar av år inom.









Fri vers av Fringo
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-09 22:25



Bookmark and Share


  Carola Viola Hedelius VIP
ja kärleken är stor en vacker och kraftfull dikt av innesta tankar. Ord som jag kan relatera till känna med. Ord som ger styrka. Gillar allt det första stycket om ord som är radade efter varann. Som en följetång och livet fortsätter. Sedan stannar du upp får en att reflektera och nästan kunna känna regnet levande
2009-09-18

  walborg
Så vackert författaren letar sig fram till väsentligheten, och finner duet i de sista underbara raderna! Varmt tack!
2009-08-07

  Jaseph
Den här dikten är helt underbar! Tack för den! Det blir ett bokmärke!
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Fringo
Fringo