Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


brudens vår dans

 

 

och sen dansade hon fram så där

vårligt som bara hon kunde......

 

från att ha varit helt under isen 

en längre tid, till en sprudlande

yr-vakenhet där allt förnuft

smälte i takt med vårflodens

alltmer ökande tempo

 

Crescendo

 

se hur hon dansar fram

se varje steg hon tar

se hur hon dansar fram

på ett hav av glas

ja, hon dansar, dansar fram

vinden och träden

viskar hennes namn 

 

blommor slår ut under 

hennes fötter

gräset gror av tacksamhet

över hennes sprudlande glädje

fontäner av liv

allt andas vår

 

brudgummen väntar

dansar henne tillmötes

 

alla slöjor faller av

 

vår

 

vårtid

 

vår tid

 

är kommen

 

nu......

 

 

 

 

kb

 

 




Fri vers av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-03-20 02:50



Bookmark and Share


  *Boppisgodis*
bildar tårar av guld
2009-04-04

  Michaela Dutius
Verkligen helt underbar dikt som skira slöjor över blommande mark
2009-03-23

  Bibbi VIP
"Stå upp min älskade, min sköna, och kom hit ut.
Ty se, vintern är förbi, regntiden är förliden och har gått sin kos.
Blommorna visa sig på marken, tiden har kommit, då vinträden skäras, och turturduvan låter höra sin röst i vårt land.
Fikonträdets frukter begynna att mogna, vinträden stå redan i blom, de utsända sin doft. Stå upp, min älskade, min sköna, och kom hit ut.
Du min duva i bergsklyftan, i klippväggens gömsle, låt mig se ditt ansikte, låt mig höra din röst; ty din röst är så ljuv, och ditt ansikte är så täckt" H.V. 2:10-14
Detta blev min association.
Applåd för detta ljuvliga och bokmärke.
2009-03-23

  Maria T
En underbar vårdikt där
vårbruden dansar in våren
med en sprudlande härlig
livsglädje i ett allt mer stegrat
Crescendo
2009-03-20

  rebecca d
så fint! ja, en dans...vårtid/vår tid...! och vilket vackert kort som passar till den vackra uppmuntrande dikten. Nu är tiden, låt oss ila...
2009-03-20

  mare VIP
Vacker läsning....hoppfulla rader så fint..
2009-03-20

  Elaine.S VIP
Det här var riktigt vackert,svävande och lätt som om det ligger
den skiraste vårslöja runt dina ord...riktigt tjusigt!!Fin bild också:)
2009-03-20

  -Ulla Tilemo- VIP
Glömde kommentera den ljuvliga bilden....
2009-03-20

  -Ulla Tilemo- VIP
Sprudlande vårglädje, och idag är det vårdagjämning....!
2009-03-20

  Teresia Ridell
Så härligt levande..riktigt bubblar av liv o lust !!
Skulle gärna ta hennes plats..
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP