Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I anledning av min dikt idag: Vid Hedvigs kyrka


ROTKRONA

Detta är ett foto från den berömda parken vid Biddulph Grange i Midlands UK. Ett exempel på viktoriansk trädgårdsutsmyckning - nog det enda kvarvarande av sitt slag. Denna uppochnervända rotkrona symboliserar världsträdet, som förbinder jorden med himmelen. I allmänhet inte med roten i himlen dock. Idén om världsträdet finns i alla gamla kulturer- tänk bara på vårt eget kosmiska träd, asken Yggdrasil . Mycken intressant symbolik och mytologi finns att hämta där för poeter.




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-25 18:50

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Man lär så länge man lever
2009-03-25

  Björn Nilsson VIP
Intressant. Det ser mer ut som en jättestor svamp än ett träd!
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP