Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Asfågelen

Ser du fågelen i skyn? Det är asfågelen.
Hon följer lukten av mod.

Asfågelens vingar sveper över fält där krigiska planer smitts.

Ser du fågelen i skyn? Det är asfågelen som flyger mot färska slagfält.
Hon följer lukten av död.

Asfågelens vingar sveper över mark där stridsrop ljudit.

Ser du fågelen i skyn? Det är asfågelen som flyger över jord drucken av blod.
Hon följer lukten av as.

Asfågelens vingar sveper över slagfält där planer och taktik föll till föga redan med första linjen. Och se hur hon flyger svart och vidrig mot en blodröd himmel.

Asfågelens vingar sveper över slagfält där fraser och slagord föll vid varje flank.

Hör henne kraxa när hon sliter dröjande själar ur halvdöda kroppar.

Asfågelens vingar sveper över slagfält där sista linjen bröts av mordiska män med annan flagga.

Se hennes vingar slå i morska mäns döda ansikten.

Asfågelens vingar sveper över söner och bröder som givit sitt liv i någon annans krig. Åter äter hon sig mätt.

Men hungrig är hon snart igen.




Fri vers av Gnosis VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-26 21:25



Bookmark and Share


    baruk
"Asfågelen, som följer lukten av mod, av död, av as, och sliter dröjande själar ur haldvöda kroppar, är, givetvis, vämjelig. Men Din dikt är allt annat: lysande!
2009-03-30

    ej medlem längre
Tvi för dem oavsett kön...
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Gnosis VIP