Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara Ord


livet som det var just då

Jag hade fått göra vad jag ville med henne den natten. Det fanns inga gränser, och inga vittnen. Det var hon och jag och tjugo meter rep, och även om hon bara var där fysiskt så var jag där i egen hög person.
Men minnet blir allt suddigare, som om skammen försöker göra det ogjort. Det var så länge sedan nu.
En del av upplevelsen var flykten. Flykten från vardagens monotoni, från de bekymmer som morgondagen skulle föra med sig.
Det var tjugo minuter efter det att jag fyllde lungorna med rök och konstaterade att ”så var det”. Det var fem år innan det att hon draggades upp ur en sjö i Västerbotten.
Det var sexton minuter efter att jag hade tagit på mig kondomen.
Det var 18 år efter att läkaren klippte av min navelsträng på Karolinska.
Flykten var en del av upplevelsen. Flykten undan problem, undan skolan som aldrig ville ta slut, flykten undan kärleksproblem och vänner. Jag stod över allt sådant då, och hon låg under mig.
Jag fick göra vad jag ville med henne den natten.




Prosa (Novell) av BaraOrd
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-27 01:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd