Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

18. Gud genomströmmar oss ~ Eeva Kilpi ( 1928- )




Vi badar i själen.
Själen genomtränger oss.

Gud genomströmmar oss.
Någon annan religion finns inte.
Någon annan religion behövs inte.

Vi klumpar ihop oss och löses upp.
Skulle vi därefter vara mindre befintliga
eller mindre närvarande?

Träden har lungornas form
och lungorna trädens.

Vad hyser vi då längre
för betänkligheter?

Djuret har en ren vilja.
Stenen minns.
Allt är ett själv.
Allt är ett jag.

Vi badar i jaget.
Jaget genomtränger oss.
Jaget är stigen,
sanningen och livet.

Vad som en gång funnits
kommer alltid att finnas.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 266 gånger
Publicerad 2009-03-28 02:09



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Mycket vacker dikt som rymmer sanningar som berör.

Bra val igen av dikt ,vännen!:-)
2009-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP