Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar i dörröppningen


Morgon konserten

Det är tidig morgon och
en ny dag har börjat ta vid

jag öppnar min balkongdörr
och plötsligt så hör jag ifrån
trädet på andra sidan gatan

en underbar morgon konsert

jag står ett tag och bara njuter
av konserten som den kolsvarta
fågeln med gul näbb håller

inte spelar han efter några noter

jo förresten det är vårens noter
som han spelar efter

denna underbara morgonkonsert
som koltrasten ger får mig
att tänka på min semester som jag
hade på Teneriffa i januari och februari

där koltrasten varje morgon och kväll
höll konsert

kanske har koltrasten från palmlunden
flyttat till vårens träd i vår underbara
bruksort

i vilket fall så välkomnas koltrasten och
hans morgonkonsert med öppen famn

090402




Fri vers av sajo
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-02 07:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo