Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snö och öken tar sig ofta tämligen lika ut i skenet som kan bedra Textsjoken skall förstås läsas nerifrån och upp om man vill läsa tidsmässigt


Idag





Jag somnade efter en lång dag
vilken slutade med sömn efter att ha sett på tv

Innan jag beslöt mig för att sätta mig
i favoritfåtöljen för att bara se på tv
satt jag framför datorn i många långa timmar
med olika syfte att sitta just där
med avbrott för att gå och äta

med avbrott för att svara i telefonen
med avbrott för att gå på muggen och skita
med avbrott för vila
med avbrott för att dricka te
eller för att sitta och kissa

Jag satt och skrev på datorn inloggad på poeter.se
satt och läste andras texter
satt och besvarade mina nu över fyrahundra mejl
och klarade väl av att läsa av ett femtiotal

under dagens lopp kom det in ett sjuttiotal
nya mejl så nu är de uppe i cirka 430
eller rättare sagt 436 i skrivande stund

Jag hade förstås som vanligt tvn på
samtidigt för att inte missa något
av kvällens program i tv 1

När jag inte satt och åt
eller skrev på nya texter
antingen på min lilla handdator
där de flesta texterna och idéerna kastas ned
eller den vanliga något större datorn
så vilade jag kroppen
hjärnan är dock på hela tiden och det var ju likadant idag

När jag ätit gröten gick jag förstås genast in
i badrummet för att ta ett bad
men så ringde telefonen varför jag glömde bort
att jag skulle bada

En bra stund senare gick jag
för att koka min gröt och medan jag åt denna gröt
kom jag förstås på en del idéer till texter
som jag kände att jag bara måste skriva ned

Jag vaknade av att telefonen ringde
sedan jag somnat om

Jag vaknade av att klockan ringde
den väckte mig ur mardrömmens grepp
tog medicinen och somnade om




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-02 23:10



Bookmark and Share


    sofia flow
friskt
och sjukt bra
2009-04-28

  Mr Lindemann VIP
Ibland ringer klockan in en tid som redan gått
Så kan man tycka att ur led är tiden

Men det kan man så inte ge sig den på då
2009-04-06

  Bjarne Nordbö
Inom äldreomsorgen är det en vanlig företeelse att man väcker de gamla för att de ska ta sin sömnmedecin.
2009-04-03

  lodjuret/seglare VIP
du har kanske aldrig hört talas om att en väckarklocka tar sin medicin och somnar om och ja, särskilt vanligt är det ju inte
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP