Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minnet av min bror 2002-10-02


Löv faller, vingar brister


Kom, sa du och tog min hand
vi tog en promenad i höstkvällen
i regn och blåst och bland flygande löv

Kom, sa du och tog min hand
vi ska bada, lillasyster, slängde mig i sjön
det var en av dedär nätterna i norr
allting har ett rött vackert skimmer
när solen inte hinner gå ner innan den går upp
och de enda fiender man har är myggen

Kom, sa du och tog min hand
vi tar en drink till – de andra sover
sittandes på bryggan sjöng vi om
pärleporten
och staden ovan molnen
ovetandes om vad som händer
vi skrämde fiskarna i sjön

Kom, sa du vi sätter ut julbelysningen
nej, sa jag det är bara oktober
Men det är mörkt
sa du

Kom, sa de andra
Jag tog din hand som var kall och stel
det såg ut som om du sov
och du svarade inte
och du sjöng inte längre
jag fick inte säga allt jag ville
De sänkte ner dig i jorden

Jag vet inte var du är min änglabror
men jag tror
att vintergatans dörr står på glänt
att du är en starkt lysande stjärna
eller en ängel
Du kan väl vinka till mig när du ser mig
för jag behöver dig.




Fri vers av Inkka
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-05 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inkka
Inkka