Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I samma stund det slutade regna

Det kom in en sliten snubbe från regnet
Han berättade att livet hans gav dålig utdelning
Han ville lämna tillbaka det och få pengarna tillbaka
På stört

Snubben som kom in från regnet var nog lite berusad när
Han menade att han inte vandrade fram genom livet längre utan att
Han mera ramlade genom det i framstupa sidoläge
Från dag till dag

Snubben som kom in från regnet berättade
Att hans kyssar och kärlek nu mera liknade hjärtlungräddning
Att han tröttnat på intensivvården och mest ville dö
För det mesta

I samma stund det slutade regna därute sade han
Att han haft någon en gång som han älskat så högt
Att han hörde änglavingar så snart han uppehöll sig i hennes närhet
Förut

Snubben som stod och torkade i en frisersalong fortsatte
Att berätta om någon som stått honom så nära
Att om så han dog tusen dödar så skulle han återfödas för att möta henne igen
I evighet

Då han tog av vad pengar fanns i kassan så väste han
Att hanses öde tydligen blivit så styggt
Att hon visst hann dö före honom
För inte så länge sen

När den olycksalige rånaren tog till flykten ut mot den regnvåta gatan hoppades jag
Att det var nog med pengar i kassan så
Att han blev nöjd med vad han fick tillbaka




Fri vers av Gnosis VIP
Läst 319 gånger
Publicerad 2009-04-17 09:40



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
En snyggt berättad historia..med en del mycket fina poetiska formuleringar!
2009-04-17

  micke marin
hoppla! en liten pärla bland texter här.. mycket trevlig att läsa.. rytm och upprepande.. en berättelse.. tack!
2009-04-17

  Sturesdotter
Så väl du beskriver!
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Gnosis VIP