Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det roliga i kråksången är att jag aldrig kände mig utanför, innan uttrycket "utanförskap" blev till ett sväng-ord. o måste påpeka att det var sossarna som började, fast de inte hade fin-ordet på tungan.


"Det var så roligt, måste skratta...."...(det skapade utanförskapet)

Det var så roligt, måste skratta, det kom en fyrkantig regering in!!
O de hade på sig leenden gjorda av en stylist-MASK-in!

glömda vart du och jag, vi hamnade i utanförskap!!
fånen jag då som trott att man fortfarande var med trots, att man kanske stod en smula brevid!

det är så roligt, kan väl inte annat än att grina åt´et,
men storfinansen hamnar aldrig utanför, de bara tutar o kör,
säkert enstaka valp blir hängd, när alfavargen känner sig trängd.

ha, ha, ha, andersson, pettersson o jag kom inte med karusellen, maud o grabbarna knixa o fixa, med svenssons arbetsplatser de trixa,

att arbeta ska löna sig var svadan, sen att straffa var o en som lider, kanske du som "skaffat" dig arbetsskadan,

eller att plåga dig tillbaka i kön, du o, arbetslöse, ordet solidaritet är inte längre något lösen....

utan var o en för sig själv, må den som kan roffa åt sig,
tig du som är utan försvar, utan kapital, nig o bocka,
var en "rotare" eller en pige docka!!!

du lever ju åtminstone i en demokrati,
och i ett land med nyblått arbetarparti!!!

ja, det är så roligt , kan inget annat än att garva åt ´et.....




Fri vers av dubbelmjau
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-23 15:55



Bookmark and Share


  Mats Henricson
"Let Reinfeldt face the woolfs !"
2009-04-23
  > Nästa text
< Föregående

dubbelmjau