Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

talvisota - hovar, hjulspår - hylsor och hänglås

 

 

 

 

 

väinö, veli-matti, reijo ja rokko
tuntematon - tre studs - t - emot tänderna

 

gräset böjer sig

för vinden

kinden - mot skaren - här

 

är allt varmare nu, så -

smälter bröder samman

 

~

 

skirt ljus nästlar i gardinen
spröjsens rutor faller ut över trossbottnen
når nätt och jämt över trädtoppar

vintern är skör som nätet efter spindeln
det gungar så torrt och tyst mellan vägg och bjälke

i spånet, i ailis kista på vinden, ligger ännu patroner, vapen,
ett stumt fotografi och leijona-nålen - genomlyst

av den röda sammeten




Fri vers av wayward - taiga
Läst 338 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2009-04-22 12:31



Bookmark and Share


  Elin R
Som student av det finska språket kan jag inte annat än smälta för detta
"tuntematon - tre studs - t - emot tänderna"
säger ju allt, mjukhet, trä, träd, gräs, skott, snöskare.
I sommarens gräs skymtar bilder av vintern, kriget,
det är skiftande bilder, vacker och skrämmande komination.
2009-05-19

    resilient
Det här är ord att skölja munnen ren med.
2009-04-29

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Den andra avdelningen - wow! En upplevelse som letar sig in i ryggradens benmärg, och blir kvar där
2009-04-26

  Inkarasilas
Ja. Faller ner upp och sprids i etern som ett stycke dåtid, men vad jag känner är Nutid och aldrig är det något som heller glöms eller erkänns, byrålåda med medaljer och gamla kort kaiken todennäköisyyden mukaan Tuntematon sotilas. Hänglås på historien. Vapenskrammel i tamburen. Andas inte om röd och vit här. Där bröder gick skilda håll, ändå så nära. Slakt i släkt. Glor på min morfar här. Gulögd fan med bröstet fullt. Int sa han nåt heller. Ditt språk, ditt språk är så vackert. Fantastisk och tjippdikt. Avgudar älskar sparar och äter upp. Liksom för att ha inuti. Kiitos paljon.
2009-04-23

    FinnRaggarn
Jag älskar din
Underbara mix
Tack så mycket
2009-04-22

  Göran P Rödholm
En fräschlyrisk svårfånglighet. Fast jag inte hänger med i svängarna här är det en mycket njutbar text för mig. Känns som om det är händelser i din barndom eller saker på vinden som påminner. Din titel, ditt sätt att skriva den, är oerhört intressant.
Tycker om detta.
2009-04-22
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga