Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ateisterna måste helt enkelt söka sig rätten att hävda sitt existenberättigande bland alla de människor som tycker att ateister sätter deras värld på sin spets, på en egg där den kan trilla över kanten, som vore ateismen farlig


Ateismofobin breder ut sig






...många religiöst troendes världsbild
ruckas gärna av
att det finns folk
som visar sig inte tro på religionens gud

eller en annan gud
än möjligen Mammon
eller det egna jagets kraft
att hela sig själv, lyfta sig själv
ur defaitism, leda och allmän trasighet...

...ateisterna må få ta sin naturliga plats
i det moderna samhället, inte på bekostnad av
de vilka är behäftade med en tro
på en eller annan gud
utan levandes sida vid sida i tolerans
med människor med huvudet bland molnen...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 201 gånger
Publicerad 2009-04-23 20:45



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Huvudsaken är inte huvudet, om det är i det blå, bland molnen eller under armen; balansen beror av fötterna på jorden!
2009-04-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP