Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sanningen att säga är jag mycket trött, det är en ny dag i morgon, men den nya dagen till skillnad från igår har redan tagit sina första stapplande steg, likt en nyfödd häst tar sina av ren instinkt för att kunna börja livet som på nytt


Något litet om sanningen






sanningen är ett sandkorn
i en mycket stor sandöken

vi bär alla på vår egen sanning
den skiljer sig från andras sanningar

lika mycket som den är lik
varandras sanningar

emedan vi är människor och som sådana
på en och samma gång både varandras likar

samtidigt så långt stående ifrån varandra
att om vi bara sträcker ut handen åt öster

så kommer den att mötas av grannens
utsträckta hand från väster

den som i tanken sträcker sig runt vår jord
runt vår sfäriska själ då den söker sin tvillingsjäl

men trots detta befinner den sig lika långt borta
som ett helt varv runt jorden minus en handslängd




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-25 01:09



Bookmark and Share


  Alfie M
Smart och bra diktat.
2009-04-25

  stella
Världen är densamma, det är hur vi förhåller oss till den som är skillnaden...fint litet korn denna.
2009-04-25

  Suzy med punkterna
Visa tankar i natten
2009-04-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP