Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara Ord


två mynt och en svepeduk

när du har allting kvar att nå
när du är en utav de få
som spelar svår men går att nå
kom ihåg mig då

när jag satt ett spår uti din själ
och du är en av dem som vill mig väl
en moralpredikans träl
i ditt eget vägskäl
kom ihåg mig då

när du är en av de som tror
trots allt
"att allt beror"
och det inte beror på vart du bor
när du är syster och jag är bror
kom ihåg mig då

när du är du och jag är jag
och du får vara du och jag får vara svag
när verkligheten känns jävla vag
kom ihåg mig då

när tjugo pers står och mässar vid en gråtung sten
när mitt bortfall påtvingat livslånga men
om så finns
säg åt folket som stressar
att livskraften pressar
mig ner
mot en marmorblå sten
och att det uti färjekarlens sken
behövs två mynt

...och det är allt som krävs..




Fri vers av BaraOrd
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-26 06:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd