Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina texter om kärlek.


Friheten.

Frihet är vad jag känner just nu. Jag känner mig fri. Utan måsten och med lust.

Jag har verkligen lärt mig vad kärlek är. Och hur jävla rädd man ska vara om den.
Att få hålla om den man älskar är värt allt. Bara känna sin älskades kropp mot ens egen.
Att njuta av lukten och dennes andetag. Att få älska någon är något så fantastiskt att det inte går att beskriva med ord.

Jag såg ut på snön och njöt av allt det vita.
Jag lyssnade på låten som vanligtvis bara skär genom mitt hjärta. Men för första gången kunde jag lyssna på den med glädje. Jag behöver inte lida fram min kärlek. Jag kan bara känna den.
Jag kan bara låta den rinna, flöda, flyta inom mig.

Ja, jag är kär. Jag har ingen aning om i vem eller vad men kär är jag.
Och jag kan njuta av det. jag kan njuta av att känna mina känslor.
För i dag är dom inte förbjudna. I dag får jag känna precis det jag känner.
Och jag känner det jag känner så starkt.
Jag känner för världen, jag känner för min familj, jag känner för mina vänner, jag känner för djuren, jag känner för djupet och jag känner för det enkla.
Jag känner för himmelen, jag känner för havet, jag känner för den rena luften, jag känner för doften av en nytänd ciggarett, jag känner för lukten från en annan människa, jag känner för lukten av att vara ensam, jag känner för de som känner, jag känner för solen.
Men mest av allt, så känner jag för dig.

Och du. Du som är det jag känner. Du som jag känner för, kan vara vem som helst. Du kan vara mannen jag träffar på tåget, du kan vara kvinnan som möter mig på natten, du kan vara katten som värmer min kropp, du kan vara guden som kretsar ovanför mig, du kan vara uteliggaren jag skänker pengar till, du kan vara barnet som ler, du kan vara den unga flickan med de röda läpparna, du kan vara pojken som längtar efter frihet, men bäst av allt, du kan vara den jag verkligen vill dela min själ med.

När jag lägger mig, kan jag fortfarande känna din lukt.
När jag vaknar kan jag fortfarande känna din hand.
När jag duschar kan jag fortfarande känna din hud.
När jag lyssnar, kan jag fortfarande höra din röst.
När jag saknar, kan jag fortfarande minnas hur mycket jag älskar dig.

Men allt är inte kärlek. Eller är det det?

Oavsett så är kärlek nog den största drogen i mitt liv. Kärlek är något jag aldrig skulle kunna leva utan.
Om det så är kärlek till en råtta, så låt det gå.




Övriga genrer av Majset
Läst 464 gånger
Publicerad 2005-09-18 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Majset
Majset