Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hos den nyfikna damen


Dörren i vårat hus

När jag satt mig tillrätta vid mitt
bord för att dricka te så börjar det
plötsligt att smälla i en

dörr

det smäller inte bara en gång utan flera
gånger

denna dörr som smäller det är den som
tillhör vår nyfikna tant i lägenheten längst ner

med buller och brak öppnas och stängs
dörren, det låter som att tanten är väldigt
sur

för mig ska en dörr stängas med
försigtighet

jag tänker på dörren in till kyrkan som
står öppen för besök, när jag tar i den så öppnar
jag den så försiktigt jag kan

just nu så öppnar jag dörren ut i vårens tid
med försiktighet då koltrasten sjunger så
vackert och jag inte vill störa

090428





Fri vers av sajo
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-28 15:54



Bookmark and Share


  anits VIP
Det låter som hon tappar dörren,
en dag går nog låset sönder, då
kanske hon slutar slå i dörrar
2009-04-30

  LassO
hon kan nog smyga... om hon vill de gör hon säkert. De värstandörrmarrodörerana är de som stoppar inte saker i bakkanten på dörren, för att "vädra eller nåt" De dörrarna håller inte länge. Men jag brukar fråga "är du arg" gissa hur glada de blir då... ;=)
2009-04-28
  > Nästa text
< Föregående

sajo