Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag gillar julen. :)


Julen kommen är

Sol över ett snötäckt landskap.
Fint sällskap.
Gran med kulor och ljus.
Glädje i vart hus.
Det märks så klart när julen kommen är.

Julsånger hörs vart än man går.
Glitter i flickornas hår.
Som klistrade vid tv:n sitter alla barn,
helt fast i julkalenderns förtrollande garn.
Det märks så klart när julen kommen är.

Fyra ljus på varje bord.
Människor i kyrkan för att lyssna på prästens ord.
Under granen ligger paket.
Oro sprider sig över att julmaten är för fet.
Det märks så klart när julen kommen är.




Prosa (Prosapoesi) av Craxyknas
Läst 482 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-29 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Craxyknas