Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I söndags kom dessa ord till mig som nu har blivit till en text


Vägen till källan

Vi följer en slingrande grusväg
i skogen med våran bil denna
underbara och soliga dag

vi har bestämt oss för att åka
ut på tur i vårens tid för att
titta på en sevärdhet i det
underbara landskapet Dalarna
där jag bor

det står att man ska följa anvisningarna
för att hitta till platsen dit vi ska

plötsligt står det Springkällan på en
skylt och vi stannar bilen i skogen för
att följa en upptrampad gångväg

mina fötter får gå på härligt mjukt underlag

i skogen stannar jag till och andas in ren och frisk
luft och där växer vitsippor och en liten vit
blomma som ler mot mig så vackert, jag vet ej namnet

kanske en skogsstjärna eller något sådant

plötsligt hör jag ljudet av porlande vatten,
jag står på en hängbro och sluter mina ögon
för att lyssna på vattnet som sjunger sin alldeles
egna sång

när jag öppnar mina ögon så ser jag framför
mig hur Springkällan sprutar upp ur ett hål i
marken

det är en åder som de har träffat på när de
skulle borra efter olja och plötsligt så steg
vattnet upp

jag står och ser på det friska vattnet som för
mig känns lite som magi där det sprider sig uppåt

trots att det är vår och på väg mot sommarens
underbara tid så blir jag att tänka på att

här vid denna vackra källa i vintertid så har den
säkert format sig till en underbar isskulptur för den
som hittar hit i kylig vinterdag

vägen till källan den finns till för den som vill bara
få vara för sig själv och njuta av vattnet som låter
och verkligen göra som Bellman skrev

vila vid denna källa

090517




Fri vers av sajo
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-19 21:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men visst var lönen värd mödan?
Så är det också för den som givit sitt liv åt Jesus.
Vandringen härnere är många gången svår och tuff.
Men vid målet väntar källan.
Där skall ingen längre törsta.
Den som tagit emot Jesus i sitt hjärta når detta mål.
Men tron är inte var mans gåva.
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

sajo