Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturromantisk tolkning av att vara nestämd trots att naturen omkring en är vacker. Ett försök att använda sig av bara rim på "-ad" och sedan lägga in så mycket alliterationer. Tänkte även att rad tre i varje vers ska sluta på samma ljud. Hoppas det inte


Brustna hjärtans ballad

Träden kastar sina långa skuggor,
nu när hösten intar vår stad.
Vinden viner och bäcken brusar,
de spelar en stilla serenad.

Men musiken når aldrig mina öron,
ty jag hör endast fallande blad,
tiden som tickar, livet som rusar
och mitt brustna hjärtas ballad.

Jag gjorde trots allt ett tappert försök;
målade solsken på en dyster fasad.
Men timmar av tankar - lyckans tjuvar,
gjorde allt till en sliten charad.

Balladen tystar naturens toner,
takt efter takt och rad efter rad.
Tills vinden vänder och sången slutar,
så befinner sig lyckan åstad.

Ty likt näcken nere vid silverbäcken
är jag endast en nedstämd najad.
Tills kärleken kommer och livet ljusnar,
höres blott mitt hjärtas ballad.




Fri vers av Linge
Läst 383 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-20 09:31



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Helt underbart..du är mycket mycket skicklig tycker jag!!
tack för bokmärket!!
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Linge
Linge