Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Födelse och död, ensamhet och rymd


Landmärken

I

födelsemärket.
födelsemärket är du, du är ett levande bevis på din födelse.

arroganta ryska damer med ilsket röda hår är ett tecken på att du lever i samma värld som andra födelsemärken.
Landmärken.
förståndshandikappade glada ungdomar med helsida i tidningen visar att du lever i en värld av värden. Rörliga värden, men också beständiga sådana, som knutna armar: en ormgrop av knutna händer, vridna händer, tvångströjor.
Den enda jag sett vrida sina händer är en kvinna i kenya som ville önska vitingarna välkomna. hon såg oss inte i ögonen. hon talade mycket tyst och vaggade fram och åter, vred sina händer. talade om tacksamhet, om herren, om jesus och om blodstänkta väggar.

II

NEK - fjärde till vänster, fem bokstäver - KÄRVE
till de svultna små. Vad var det där med att skicka ut ett lamm i öknen?
Till vem?
det är inte att offra livet - det är att medvetet slänga bort, nonchalera - stöta bort.
I sexan gick jag en hel vecka utan vänner, en vecka i sjuan också. Den veckan kändes lång och törstig.
idag har jag lärt mig ensamhetens konst och styrka,
att vrida det till ett skenbart överläge.

III

Rymden: oändlig. punkt.
Du, ensam i rymden.
Ensam bland födelsemärken
en lekamlig stjärnkarta:
plejaderna, orion - jägaren,
ursa major, ursa minor
hela världen på din kropp,
du kan aldrig bli kvitt




Övriga genrer av kirsikka
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-25 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kirsikka
kirsikka