Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månens ode

Är våran måne en planet?
En slant? En ost? Finns nån som vet?
Den känns så full utav mystik
och undras om i skön lyrik -
i kärleks-ljus och dödsförtret

Nå, kan den vara inspiration
en vers och lyrisk institution
Av dröm och ljus förundran rik
För kärleken en skön relik
och helig i var situation

I evighet ska månen stråla
en himmel mörk med månljus måla
I perigeum stolt och stor
i all sin skönhet drömmens mor
till våran måne vill jag skåla




Fri vers av Nexus metus
Läst 457 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-30 12:18



Bookmark and Share


  Nahojland
Lysande :)
2009-08-21

    soffran
Vackert!
2009-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Nexus metus
Nexus metus