Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schack

Fördömda möts med blicken tung
ett evigt krig ska stånda
och dödens klocka sätts i gung
i grym förbannad vånda

Förlorad är den jord som bär
de härar som ska strida
förevigt är det krig som tär
de tvenne till att lida

Då plödsligt råmar krigets horn
att blodet nu ska gjutas
det ekar mellan fyra torn
och härar framåt skjutas

---

Ett slagfält ligger tyst i nöd
och rop har slutat skalla
En konung står inför sin död
när kronan hans ska falla

Och över fältet, krigets fjät
i onåd döden minner
beskådas av en majestät
som fallen krona vinner

Förbannad är dock segern hans
för slutet går ej uppnå
och segern leder ingenstans
ty nemesis ska uppstå




Fri vers av Nexus metus
Läst 606 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2009-05-31 11:41



Bookmark and Share


  Nahojland
Gillar den verkligen, det är ödesmättat, skrivet med driv. Hantverk med känsla.
2009-08-21

    ej medlem längre
Underbat text om kungen som kommer falla tänker på riddare i medeltida england här...
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Nexus metus
Nexus metus