Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fråga?


Mitt löjtnanshjärta

Blommor så vackra

Blommor men ack så svåra
att sköta för den som inte är
så van

Blommor som gör att våran inomhusmiljö
blir att vara bra

Blommor som sprider så mycket glädje

Blomman i mitt fönster just nu är
ett löjtnanshjärta som så vackert är

men häromdagen så bröts denna
vackra rosafärgade blomma mitt itu och
jag tänkte satsa på att få
rötter så min blomma kan växa upp och
åter igen få vara glad

men det var inte så lätt, just nu står stjälken med
blad på i ett glas och har det inte
kommit rötter på till slutet av nästa vecka så

ja då blir det nog kompost av denna lötjnanshjärta

så slog det mig jag kanske ska höra med en blomälskande
granne som nog det mesta av allt velat vara florist

men löjtnanshjärta var tydligen i svåraste laget

så vi får se om livet på denna lötjnanshjärta inte går att
rädda till innan nästa veckas slut

så får jag skaffa mig en annan blomma....

090601




Fri vers av sajo
Läst 852 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-01 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo