Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min egen


Okej, jag ska försöka att mina dragningar längs mungiporna öka, visst kan jag le - vill du se, du har rätt- jag borde börja blunda - sluta med att undra, jag borde sluta klaga -börja andra behaga, ursäkta mitt sätt det är klart du har rätt, lär mig gå lär mig stå, jag bör torka mina tårar- som du sa ”känslor är för dårar” jag bör klippa mitt hår- sätta på en prydlig dekor- ansa mitt skägg ty jag ser ut som ett drägg- men i språnget blev jag fast – allt detta ligger mig till last, ty vänta nu – jag vill ej vara som du!




Fri vers av Rufus
Läst 480 gånger
Publicerad 2005-09-24 19:20



Bookmark and Share


  Lisa
Hej Rufus.

Jag gillar din titel, den speglar innehållet på ett fint sätt och är också lite skönt dubbelbottnad. "Min egen" som rent possessivt, men kanske också "egen" i min favoritbetydelse, dvs lite annorlunda.

Texten känns som ett smatterband, en klar markering till någon som tjatat en gång för mycket. Men jag hakar upp mig på vissa saker, som stör mitt flyt när jag läser. T ex tycker jag att orden "ty" och "ej" känns lite malplacerade i en annars inte så finstämd text. Dessutom är vissa av rimmen lite väl "nödiga" för min smak. Jag reagerar t ex på omvänd ordföljd med verbet sist i "jag ska försöka att mina dragningar längs mungiporna öka" och i "börja andra behaga".

Innehållet är jag annars helt med på, och du får in rätt sköna poänger med exempelvis "det är klart du har rätt, lär mig gå lär mig stå".

/Lisa
2005-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Rufus
Rufus