Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...eller tittar på när andra försöker hitta... eh... tillhörighet?


Nationaldagen

 

nationaldagen:

dygnet då svenska folket

söker gruppkänsla

 




Bunden vers (Haiku) av Paulina LH VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-06 10:47



Bookmark and Share


  LassO
ja ett sånt fjoll egentligen... det är ju annars diktaturer som Nazityskland och Sovjet som försökt inpränta "nationalkänsla". De fattiga i landet skulle vara gladare om de fick några kronor mer, än en s k fest där uppstyltade bernadotter försöker se intresserade och glada ut
2009-12-30

    Bodil Sandberg
Ja och så må vi få göra..det är av stor vikt för oss människor..gemenskapens anda..
men ssen behöver det
inte överdrivas förståss..och viktigt är att vi inte
glömmer de som kanske just..söker tillhörighet

superbt kära poetissa
2009-06-07

    ej medlem längre
Jag upplever nationaldagen som påtvingad ... känns förlegad.
2009-06-06

  tom boreland
för mig som hallänning
och fiskare en märklig dag
en nation som med alla
medel försöker
beröva mig min utkomst
medans jag kan få hjälp
i köpenhamn.
det finns 4 östdanska
landskap. halland, slåne
blekinge och bornholm
2009-06-06

  Larz Gustafsson VIP
Den behövs.
Folkgemenskap.
Nationell samhörighet.
Varför skall alla andra länder få ha den men inte vi?
För att en samling galningar försökt monopolisera fosterlandskärleken?
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Paulina LH
Paulina LH VIP