Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre ord cirkulerade i mitt huvud när jag skrev den här dikten: Framtid. Fattigdom. Orättvisa.


Arma flickebarn

Se du arma flickebarn
Fördärvet är dig nära
Som en vilsen svala
Likt en törstig lada
Vattnas din magra tunga
Se du arma flickebarn
En bädd av rosenröda lakan
En kudde av silkeslent siden
Ser du detta flickebarn
Ser du vår eftervärld
Fördärvet är oss alla nära




Fri vers av LinneaR
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-09 19:05



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En kudde av silkeslent siden
Ser du detta flickebarn
Ser du vår eftervärld
Fördärvet är oss alla nära

I längtans välde
finns den tid om
delar av vår värld
i den när vi drömmar
till varat
2009-06-09
  > Nästa text
< Föregående

LinneaR
LinneaR