Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag är det skolavslutning, student....


Den vita studentmössan

Minns såväl hur det var
då vi på gymnasieskolans trappa
stod

så otroligt många känslor

tårar som rann när man visste
att alla ens kompisar skulle
skiljas åt

föräldrar på skolgården med
fotografier på stora plakat

en lövad traktorvagn och
sång om den ljusnande framtid

men vänta ett tag ljusnande
framtid

rakt in i arbetslöshet om man inte
väljer att studera vidare

men i min vita studentmössa som jag
nu plockar fram denna dag för att
minnas så står alla namnen på mina
klasskompisar

jag tänker på undrar vad många av oss
gör idag och var dom bor

Den vita studentmössan håller jag i
min hand en stund för att åter igen
lägga in i mitt skåp i en plastpåse
där den får ligga ett tag till


090612




Fri vers av sajo
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-12 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo