Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text skrev jag runt lunchtiden idag


Regn i juni

Det är juni och
semesterlistor börjar
bli klara

vänta ett tag semester
det är ju då det ska vara
sommar....

sommar, sommar, sommar
är signaturmelodin på min
radio just nu

Utanför fönstret visar termometern
8 varma grader och

regnets droppar dansar fram över
sjön och bildar pölar på vägen

regnets droppar behövs för
växtligheten

regnets droppar kommer från
en himmel som är tyngd av
gråa moln

regnets droppar skapar trötthet
och det behövs för att verkligen
stanna upp en stund

regnets droppar denna junisöndag
tänker jag och min vän åka ut
en sväng....

för att se på en vacker blommande äng...
och kanske stanna till vid ett café...

för att ta sig en kopp te...

samtidigt som man vet att efter
regnets droppar finns sommarsolen
som åter mot oss le....

090614




Fri vers av sajo
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-14 20:47



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Du verkar leva livet så fint, tack för din text
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

sajo