Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ljudlösa

Och så sker det;
       under en gatlykta, en svart
       mellan två huskroppar, i
       mitten av en folkmängd...

Där sker det, och ingen annanstans än där kan det ske -
       ögon som ingenting ser, och
       ett stumt tigande
       bär dig fram.

Här sker det, och ingen annanstans än här kan det ske ...
       ...men det sker;
leder som förlorar förmåga att bära och styra;
en kropp i upplösning;
ett utslocknande!

Ett liv som sakta rinner mellan någons fingrar, likt aska.
Och känslan av apati vid accepterandet.

Fallet som står bi.
Fallet som tar emot.
Med vidöppen famn.

Fallet som lindrar och söver.
Fallet som är glömskan.
Det ljudlösa.

Det ljudlösa.




Fri vers av MrBajen
Läst 574 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-09-26 22:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Otroligt stark och berörande dikt - stämningen från den kommer att sitta i länge
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

MrBajen
MrBajen