Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sorglig dikt, kanske inte allt för osann...


I den lilla vrån

Pojken sitter i den mörka vrån
Han är två oansvariga personers son

De två föräldrarna bråkar
och varandra förolämpar och tråkar

"Nej ta du ungjäveln, Siw,
Jag vill inte ha honom i mitt liv"

"Jag kan tänka mig barnet i fjorton dar,
hur fan kunde du bli en sån dålig far?"

Men det är inte bara Johan som dålig förälder är
ty Siw sig ej heller i förmyndarrollen klär

Men barnets känslor, vad det tänker och tycker
Håller sig inne i huvudet, spänner och trycker

Pojken vill sina funderingar säga
Men talet får för modet väja

När äktenskapet mellan vuxna bryts
Växlas dessa vuxnas tankar, ord förbyts

Men barnet då, i sin ensamhets borg
Ska det dras med sin oändliga sorg?

För barnet har också riktiga emotioner
Även fast dessa inte är röda som pioner

Ty barnet sitter och gråter där i vrån
Nu är han ödets och ingens lille son




Fri vers av moi_magnus
Läst 285 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-23 19:15



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Aj. Aj. Aj.
Den gjorde ont.
Välfångat och sorgligt.
Aj.
2009-07-15

    Maria Malm
Verkligt sorglig..sannolikt alltför ofta förekommande..
2009-06-26

  stella
viktigt inlägg i föräldrarollens varande...sad but true.
2009-06-25

  elsa.
hmm. underbart. I recognize myself a litte...
2009-06-24
  > Nästa text
< Föregående

moi_magnus