Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befriade tankar och känslor

Låt dina tankar och känslor vara fria.

Låt dem springa fritt på medvetandets

gröna sköna äng

där de som lyckliga fria hundar får leka fritt

tills de som moln på himlen upplöses av sig själva.

De kan inte skada dig så länge du inte tror på dem

eller försöker tvinga in dem

i en bur av muskulära spänningar.

Tro inte att du är dina tankar och känslor.

De kommer och går

men du består.




Fri vers av Nils Teodor VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-28 10:11



Bookmark and Share


  Trädflickan
Ja så är det nog. Får tänka på saken..
2010-02-25

  walborg
För mig betyder denna fina dikt ett försök att definiera en personlighet - en identitet som håller, med värden som man betar priset för - ett integrerande själv i förening med spontanitet.
Har jag förstått diktaren rätt, eller finns det en annan betydelse som jag inte förstått?
2009-06-28

  Miss Mod
Dessa rader tar jag till mig, Nils Teodor!
2009-06-28

  etthjärtaäralltidrött
klockrent, tack!
2009-06-28

    ej medlem längre
NT just nu -
en explosion
av livsjasägande
uppmaningar
gott
2009-06-28

  Cosmic Johanna
Underbar dikt,

så mycket sanning och frigörande kraft i denna,

du har healing kraft i dina dikter.

Gillar mycket strofen

"De kan inte skada dig så länge du inte tror på dem

eller försöker tvinga in dem

i en bur av muskulära spänningar."

kosmoapplåder!:-)
2009-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Nils Teodor
Nils Teodor VIP