Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2005.06.27


Substitut


Det är din blick
jag söker
i deras ögon.
Dina ord
försöker jag utvinna
ur deras meningar.

Du var min första
min största
min enda
kärlek.
Allting därefter
var blott
substitut.




Fri vers av SerenitySearch
Läst 572 gånger
Publicerad 2005-10-01 19:10



Bookmark and Share


  Lisa
Vemodigt vackert.

När jag läste reagerade jag lite på
"Dina ord
försöker jag utvinna
ur deras meningar."
och jag funderar över varför och hur jag annars skulle vilja läsa det. Eventuellt enligt samma mönster som meningen före, dvs något i stil med "Dina ord jag lyssnar efter i deras meningar" (osäker på verbet, vill inte upprepa söker). Eller att stuva om mer, t ex "Jag försöker utvinna dina ord ur deras meningar".

Gillar staccato-känslan i sista strofen jättemycket! Det ger eftertryck och tillför lite drama, tycker jag.

Ordet blott kan låta lite malplacerat, det är att typiskt så'nt ord som vi oftast bara använder i poesi, aldrig annars. Därför tycker jag att det kan blir lite klichévarning. Det skulle kunna bytas mot ett tvåstavigt ord, enbart eller bara, utan att rytmen förstörs, tycker jag.

Tycker som sagt mycket om texten och mina kommentarer är bara funderingar.

/Lisa
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

SerenitySearch