Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta nyckfulla väsen som man måste hålla i sin blick så han inte flyr bort och rymmer med skatten, och vilken skatt sedan. Snacka om bitter eftersmak


Leprechaun

Leprechaun, leprechaun visa mig skatten
de ljuvliga orden
du gömde i jorden.
Skatten som finns blott på dagen ej natten
i solsken och regndroppars dans

Leprechaun, leprechaun utav regnbågens färger,
som orden kan smycka
i sorgen och lycka.
Du som till djävulens lära besvärjer
och hänger i djävulens svans.

Leprechaun, leprechaun av ögat är fången,
men ögonblick korta
så vips är du borta,
och tappar du honom den endaste gången
du aldrig igen får en chans.

Leprechaun, leprechaun nyckfulla väsen;
De ord jag fick smaka
gav oro tillbaka.
Som djävulens bödel så väljer du kräsen
den som diktar i djävulens dans.




Fri vers av Knickedick
Läst 318 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-13 09:41



Bookmark and Share


  Lindalou
Härlig och magisk dikt.
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick