sommarrepris

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljuvliga energier
bland coops specerier!

sommarrepris




Vem är det som är förståndshandikappad/funktionshindrad?



I mataffären; den förståndshandikappade
unge mannen - hälsandes på alla han ser.
Så vänlig & varm. Skulle kunna vara en
medverkande "i en annan del av Köping."

Hans blick skickar sol rakt ner i mitt trötta hjärta.
Jag lyser upp, ger ett leende H E J!! tillbaka.


Vem är det som är värst handikappad... han?
- eller vi som går förbi & inte låtsas om varandra;
snärjda, instängda i grå konvention,
iskallklibbig slentriansk ljummenhet.


Han strålar meningsfullhet omkring sej.
Gnistrar godhets själfulla energier.

 




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-07-14 19:27



Bookmark and Share


  glittertindra
dessa energier som är så livgivande.. vi borde lära oss av detta... :)
2009-10-05

  Hawk
Mycket bra skrivet, ibland undrar man faktiskt vem det är mest fel på. En fråga jag ofta haft anledning att ställa då jag har en son med downs syndrom.
SvennA har en stark poäng i sin kommentar.
2009-07-14

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-07-14

  Johan Bergstjärna VIP
Svenna & Suzy

det är väl både miljön & den funktionshindrade som är handikappade.
2009-07-14

  Suzy med punkterna
Skriver under på Svennas ord här under
2009-07-14

    ej medlem längre
Så sant så!
Otroligt bra skrivet!
2009-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP